zondag 5 februari 2017

6583 - 20170528 - De Muelenaere & Lefevere Art Gallery - Oostduinkerke - Denis De Mol & Karin Van Ommeren 01.04.2017-28.05.2017

.

DENIS DE MOT - PAINTINGS  &  KARIN VAN OMMEREN - SCULPTURES
 
De schilderijen op PVC-panelen van Denis De Mot tonen een aangeboren talent voor harmonie en elegantie. Op zich heeft dit werk niets wereldschokkends, integendeel. Het getuigt eerder van een meditatieve

rust. Natuurlijk hadden wij dit werk niet met zoveel fascinatie bekeken, indien er niet hier en daar wat ongedisciplineerdheid was opgedoken om het beschilderd oppervlak interessant te maken. Krassen, onzuiverheden, afschilferingen, … Alsof de tentoongestelde werken deel zouden uitmaken van een grotere realiteit. De schoonheid van ruwe oppervlakken gaat hier gepaard met subtiel kleurgebruik.


Karin van Ommeren is een Nederlandse beeldhouwster die haar opleiding kreeg in Brussel aan het Hoger Sint Lukas Instituut. Tegenwoordig woont en werkt ze zowel in Nederland als in Italië.
In 1993 ontving zij haar eerste onderscheiding voor een beeld voor het Taipei Fine Arts Museum in Taiwan. Sindsdien werkte zij op verschillende plaatsen op de wereld en haar werk is o.a. te zien in Azië, Latijns Amerika, Canada en Australië. In 2013 ontving zij de Liu Kaiqu Excellent Award in China.
Haar sculpturen refereren aan geometrische vormen, maar krijgen door hun bewerking een poëtische uitstraling. Een mengeling van elegantie en ruwe schoonheid die is vormgegeven in een materiaal dat vertelt over de eeuwigheid, de oorsprong en over onszelf.

Het creëren van een beeld is een zoeken naar een vorm, die ik vermoed, maar nog niet kan zien. Een reis naar het wezenlijke. Altijd is het de steen die me leidt. Langzaam laat het beeld zich zien en neemt een plaats in in de ruimte. Dan ontstaat er de ruimte rondom en binnenin haar en is ze zo aanwezig alsof ze er altijd was in die eindeloze beweging van ontstaan en vergaan.
 
 
De Muelenaere & Lefevere Art Gallery
 
Address
Polderstraat 76
8670 Oostduinkerke
 
Opening hours
Friday up until Sunday  14h - 18h
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten